Buka ménu utama

Ari 2002 TC9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.155, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407101.

2002 TC9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/10/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.424
Peri 1.043
Sumbu semi-mayor 1.233
Ékséntrisitas 0.155
Anomali rata-rata 114.3
Inklinasi 16.3
Bujur nodeu rumonjat 191.9
Argumén peri 29.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit