Buka ménu utama

Ari 2002 TX68 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.293, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407102.

2002 TX68
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2002/10/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.165
Peri 1.183
Sumbu semi-mayor 1.674
Ékséntrisitas 0.293
Anomali rata-rata 35.0
Inklinasi 16.7
Bujur nodeu rumonjat 150.2
Argumén peri 122.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit