Buka ménu utama

Ari 2003 BC21 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.510, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 376021.

2003 BC21
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2003/01/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.922
Peri 1.274
Sumbu semi-mayor 2.598
Ékséntrisitas 0.510
Anomali rata-rata 219.4
Inklinasi 5.5
Bujur nodeu rumonjat 292.2
Argumén peri 113.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit