Buka ménu utama

Ari (143404) 2003 BD44 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.606, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407111.

(143404) 2003 BD44
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2003/01/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3161
Peri 0.775
Sumbu semi-mayor 1968
Ékséntrisitas 0.606
Anomali rata-rata 34.4
Inklinasi 2.7
Bujur nodeu rumonjat 181.3
Argumén peri 89.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit