Buka ménu utama

Ari (143487) 2003 CR20 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.730, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�245130.

(143487) 2003 CR20
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2003/02/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3675
Peri 0.574
Sumbu semi-mayor 2125
Ékséntrisitas 0.730
Anomali rata-rata 222.5
Inklinasi 5.0
Bujur nodeu rumonjat 177.2
Argumén peri 88.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit