Buka ménu utama

Ari 2003 QO104 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.524, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396183.

2003 QO104
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2003/08/31
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.255
Peri 1.015
Sumbu semi-mayor 2.135
Ékséntrisitas 0.524
Anomali rata-rata 234.2
Inklinasi 11.6
Bujur nodeu rumonjat 58.2
Argumén peri 183.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit