Buka ménu utama

Ari (144861) 2004 LA12 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.749, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407120.

(144861) 2004 LA12
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2004/06/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4388
Peri 0.630
Sumbu semi-mayor 2509
Ékséntrisitas 0.749
Anomali rata-rata 62.1
Inklinasi 39.4
Bujur nodeu rumonjat 159.2
Argumén peri 199.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit