Buka ménu utama

Ari 4788 P-L mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.556, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396196.

4788 P-L
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Geh
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1960/09/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.108
Peri 1.174
Sumbu semi-mayor 2.641
Ékséntrisitas 0.556
Anomali rata-rata 133.4
Inklinasi 11.1
Bujur nodeu rumonjat 174.4
Argumén peri 100.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit