Buka ménu utama

Ari (152560) 1991 BN mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.398, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�401290.

(152560) 1991 BN
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1991/01/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2018
Peri 0.869
Sumbu semi-mayor 1443
Ékséntrisitas 0.398
Anomali rata-rata 218.8
Inklinasi 3.4
Bujur nodeu rumonjat 268.9
Argumén peri 80.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit