Buka ménu utama

Ari (152564) 1992 HF mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.562, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�338276.

(152564) 1992 HF
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1992/04/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2172
Peri 0.609
Sumbu semi-mayor 1391
Ékséntrisitas 0.562
Anomali rata-rata 106.1
Inklinasi 13.3
Bujur nodeu rumonjat 213.4
Argumén peri 128.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit