Buka ménu utama

Ari (152685) 1998 MZ mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.573, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�396247.

(152685) 1998 MZ
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1998/06/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2118
Peri 0.575
Sumbu semi-mayor 1347
Ékséntrisitas 0.573
Anomali rata-rata 149.1
Inklinasi 0.1
Bujur nodeu rumonjat 121.6
Argumén peri 39.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit