Buka ménu utama

Ari (152756) 1999 JV3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.415, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�376079.

(152756) 1999 JV3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/05/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2053
Peri 0.849
Sumbu semi-mayor 1451
Ékséntrisitas 0.415
Anomali rata-rata 121.9
Inklinasi 15.2
Bujur nodeu rumonjat 229.1
Argumén peri 101.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit