Buka ménu utama

Ari (152889) 2000 CF59 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.641, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�376080.

(152889) 2000 CF59
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2000/02/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2755
Peri 0.603
Sumbu semi-mayor 1679
Ékséntrisitas 0.641
Anomali rata-rata 75.4
Inklinasi 41.6
Bujur nodeu rumonjat 141.8
Argumén peri 222.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit