Buka ménu utama

Ari (153002) 2000 JG5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.796, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�302736.

(153002) 2000 JG5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/05/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2407
Peri 0.274
Sumbu semi-mayor 1341
Ékséntrisitas 0.796
Anomali rata-rata 96.6
Inklinasi 31.5
Bujur nodeu rumonjat 213.2
Argumén peri 233.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit