Buka ménu utama

Ari (153792) 2001 VH75 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.742, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�390769.

(153792) 2001 VH75
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/11/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3658
Peri 0.542
Sumbu semi-mayor 2100
Ékséntrisitas 0.742
Anomali rata-rata 32.2
Inklinasi 10.6
Bujur nodeu rumonjat 276.3
Argumén peri 244.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit