Buka ménu utama

Ari 2002 AC3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.342, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407181.

2002 AC3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/01/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.465
Peri 1.208
Sumbu semi-mayor 1.836
Ékséntrisitas 0.342
Anomali rata-rata 70.4
Inklinasi 15.5
Bujur nodeu rumonjat 314.5
Argumén peri 215.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit