Buka ménu utama

Ari (153953) 2002 AD9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.809, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407181.

(153953) 2002 AD9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/01/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3209
Peri 0.339
Sumbu semi-mayor 1774
Ékséntrisitas 0.809
Anomali rata-rata 257.5
Inklinasi 31.0
Bujur nodeu rumonjat 2.6
Argumén peri 9.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit