Buka ménu utama

Ari (154035) 2002 CV59 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.532, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�338284.

(154035) 2002 CV59
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 291
Tanggal kapanggih 2002/02/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1854
Peri 0.566
Sumbu semi-mayor 1210
Ékséntrisitas 0.532
Anomali rata-rata 99.2
Inklinasi 49.1
Bujur nodeu rumonjat 13.1
Argumén peri 347.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit