Buka ménu utama

Ari (154276) 2002 SY50 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.689, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�297046.

(154276) 2002 SY50
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/09/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2879
Peri 0.530
Sumbu semi-mayor 1704
Ékséntrisitas 0.689
Anomali rata-rata 216.6
Inklinasi 8.7
Bujur nodeu rumonjat 34.3
Argumén peri 99.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit