Buka ménu utama

Ari (154302) 2002 UQ3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.562, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�345242.

(154302) 2002 UQ3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. W. Juels, P. R. Holvorcem
Tempat kapanggih 678
Tanggal kapanggih 2002/10/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2685
Peri 0.754
Sumbu semi-mayor 1719
Ékséntrisitas 0.562
Anomali rata-rata 174.0
Inklinasi 28.8
Bujur nodeu rumonjat 222.8
Argumén peri 280.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit