Buka ménu utama

Ari (154453) 2003 CJ11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.834, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�382085.

(154453) 2003 CJ11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2003/02/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4746
Peri 0.431
Sumbu semi-mayor 2588
Ékséntrisitas 0.834
Anomali rata-rata 197.7
Inklinasi 20.8
Bujur nodeu rumonjat 61.7
Argumén peri 356.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit