Buka ménu utama

Ari 2003 MX2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.459, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 333957.

2003 MX2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2003/06/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.340
Peri 1.239
Sumbu semi-mayor 2.290
Ékséntrisitas 0.459
Anomali rata-rata 350.0
Inklinasi 7.2
Bujur nodeu rumonjat 58.7
Argumén peri 300.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit