Buka ménu utama

Ari (154631) 2003 WO25 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.492, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�390773.

(154631) 2003 WO25
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2003/11/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2323
Peri 0.792
Sumbu semi-mayor 1557
Ékséntrisitas 0.492
Anomali rata-rata 323.3
Inklinasi 15.9
Bujur nodeu rumonjat 357.9
Argumén peri 176.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit