Buka ménu utama

Ari (154658) 2004 FA18 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.455, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�285018.

(154658) 2004 FA18
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2004/03/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1595
Peri 0.598
Sumbu semi-mayor 1097
Ékséntrisitas 0.455
Anomali rata-rata 129.6
Inklinasi 19.3
Bujur nodeu rumonjat 29.6
Argumén peri 318.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit