Buka ménu utama

Ari (154715) 2004 LB6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.491, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407186.

(154715) 2004 LB6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/06/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2413
Peri 0.824
Sumbu semi-mayor 1619
Ékséntrisitas 0.491
Anomali rata-rata 114.4
Inklinasi 4.1
Bujur nodeu rumonjat 182.8
Argumén peri 190.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit