Buka ménu utama

Ari 2004 PP97 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.316, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 379495.

2004 PP97
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2004/08/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.953
Peri 1.014
Sumbu semi-mayor 1.484
Ékséntrisitas 0.316
Anomali rata-rata 346.3
Inklinasi 15.5
Bujur nodeu rumonjat 15.2
Argumén peri 68.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit