Buka ménu utama

Ari (154988) 2004 XN35 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.680, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407188.

(154988) 2004 XN35
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2004/12/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2529
Peri 0.482
Sumbu semi-mayor 1506
Ékséntrisitas 0.680
Anomali rata-rata 350.9
Inklinasi 9.8
Bujur nodeu rumonjat 133.0
Argumén peri 190.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit