Buka ménu utama

Ari (155140) 2005 UD mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.872, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407189.

(155140) 2005 UD
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2005/10/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2387
Peri 0.163
Sumbu semi-mayor 1275
Ékséntrisitas 0.872
Anomali rata-rata 126.1
Inklinasi 28.7
Bujur nodeu rumonjat 19.7
Argumén peri 207.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit