Buka ménu utama

Ari 2006 SK198 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.467, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396268.

2006 SK198
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2006/09/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.090
Peri 1.124
Sumbu semi-mayor 2.107
Ékséntrisitas 0.467
Anomali rata-rata 305.8
Inklinasi 9.2
Bujur nodeu rumonjat 260.6
Argumén peri 352.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit