Buka ménu utama

Ari 2006 SA218 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.242, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 382087.

2006 SA218
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2006/09/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.835
Peri 1.121
Sumbu semi-mayor 1.478
Ékséntrisitas 0.242
Anomali rata-rata 8.4
Inklinasi 18.5
Bujur nodeu rumonjat 144.4
Argumén peri 278.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit