Buka ménu utama

Ari (159459) 2000 KB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.799, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�376118.

(159459) 2000 KB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2000/05/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4204
Peri 0.470
Sumbu semi-mayor 2337
Ékséntrisitas 0.799
Anomali rata-rata 279.8
Inklinasi 56.2
Bujur nodeu rumonjat 185.4
Argumén peri 185.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit