Buka ménu utama

Ari 2000 QK25 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.283, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 376118.

2000 QK25
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/08/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.321
Peri 1.297
Sumbu semi-mayor 1.809
Ékséntrisitas 0.283
Anomali rata-rata 331.1
Inklinasi 6.1
Bujur nodeu rumonjat 138.8
Argumén peri 240.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit