Buka ménu utama

Ari 2000 UV16 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.483, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407221.

2000 UV16
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/10/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.484
Peri 1.216
Sumbu semi-mayor 2.350
Ékséntrisitas 0.483
Anomali rata-rata 273.6
Inklinasi 4.1
Bujur nodeu rumonjat 341.7
Argumén peri 352.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit