Buka ménu utama

Ari 2001 FF7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.444, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 254157.

2001 FF7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2001/03/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.039
Peri 1.169
Sumbu semi-mayor 2.104
Ékséntrisitas 0.444
Anomali rata-rata 121.0
Inklinasi 47.5
Bujur nodeu rumonjat 190.2
Argumén peri 59.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit