Buka ménu utama

Ari 2001 HH31 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.289, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 401346.

2001 HH31
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2001/04/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.133
Peri 1.176
Sumbu semi-mayor 1.654
Ékséntrisitas 0.289
Anomali rata-rata 151.3
Inklinasi 12.9
Bujur nodeu rumonjat 71.6
Argumén peri 275.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit