Buka ménu utama

Ari 2001 TO103 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.434, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407222.

2001 TO103
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/10/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.175
Peri 1.252
Sumbu semi-mayor 2.213
Ékséntrisitas 0.434
Anomali rata-rata 349.4
Inklinasi 25.7
Bujur nodeu rumonjat 42.3
Argumén peri 261.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit