Buka ménu utama

Ari 2002 AQ3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.463, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407222.

2002 AQ3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2002/01/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.088
Peri 1.134
Sumbu semi-mayor 2.111
Ékséntrisitas 0.463
Anomali rata-rata 91.3
Inklinasi 40.0
Bujur nodeu rumonjat 124.3
Argumén peri 243.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit