Buka ménu utama

Ari 2002 CZ46 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.324, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 385707.

2002 CZ46
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2002/02/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.255
Peri 1.151
Sumbu semi-mayor 1.703
Ékséntrisitas 0.324
Anomali rata-rata 57.9
Inklinasi 16.2
Bujur nodeu rumonjat 173.4
Argumén peri 246.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit