Buka ménu utama

Ari 2004 JW6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.465, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 320687.

2004 JW6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/05/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.157
Peri 1.154
Sumbu semi-mayor 2.155
Ékséntrisitas 0.465
Anomali rata-rata 37.6
Inklinasi 9.7
Bujur nodeu rumonjat 144.0
Argumén peri 174.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit