Buka ménu utama

Ari 2005 UK mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.407, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 345270.

2005 UK
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2005/10/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.655
Peri 1.118
Sumbu semi-mayor 1.886
Ékséntrisitas 0.407
Anomali rata-rata 337.0
Inklinasi 54.4
Bujur nodeu rumonjat 222.6
Argumén peri 19.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit