Buka ménu utama

Ari 1988 PA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.405, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 382106.

1988 PA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih J. Alu
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1988/08/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.018
Peri 1.278
Sumbu semi-mayor 2.148
Ékséntrisitas 0.405
Anomali rata-rata 92.6
Inklinasi 8.2
Bujur nodeu rumonjat 162.1
Argumén peri 137.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit