Buka ménu utama

Ari 1989 RC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.512, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407241.

1989 RC
Penemuan dan penandaan
Pamanggih J. Alu, E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1989/09/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.502
Peri 1.130
Sumbu semi-mayor 2.316
Ékséntrisitas 0.512
Anomali rata-rata 350.2
Inklinasi 7.4
Bujur nodeu rumonjat 140.2
Argumén peri 181.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit