Buka ménu utama

Ari (162000) 1990 OS mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.463, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�401364.

(162000) 1990 OS
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1990/07/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2455
Peri 0.902
Sumbu semi-mayor 1678
Ékséntrisitas 0.463
Anomali rata-rata 141.3
Inklinasi 1.1
Bujur nodeu rumonjat 346.6
Argumén peri 21.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit