Buka ménu utama

Ari 1996 DH mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.277, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396316.

1996 DH
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1996/02/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.026
Peri 1.148
Sumbu semi-mayor 1.587
Ékséntrisitas 0.277
Anomali rata-rata 140.1
Inklinasi 17.2
Bujur nodeu rumonjat 309.3
Argumén peri 351.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit