Buka ménu utama

Ari (162039) 1996 JG mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.660, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�396316.

(162039) 1996 JG
Penemuan dan penandaan
Pamanggih R. H. McNaught
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1996/05/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2992
Peri 0.612
Sumbu semi-mayor 1802
Ékséntrisitas 0.660
Anomali rata-rata 266.7
Inklinasi 5.3
Bujur nodeu rumonjat 52.9
Argumén peri 280.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit