Buka ménu utama

Ari (162157) 1999 CV8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.352, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�291366.

(162157) 1999 CV8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/02/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1753
Peri 0.841
Sumbu semi-mayor 1297
Ékséntrisitas 0.352
Anomali rata-rata 258.2
Inklinasi 15.3
Bujur nodeu rumonjat 132.0
Argumén peri 279.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit