Buka ménu utama

Ari (162183) 1999 NB5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.535, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�140660.

(162183) 1999 NB5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/07/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3183
Peri 0.964
Sumbu semi-mayor 2073
Ékséntrisitas 0.535
Anomali rata-rata 4.4
Inklinasi 1.4
Bujur nodeu rumonjat 235.4
Argumén peri 123.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit