Buka ménu utama

Ari (162195) 1999 RK45 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.773, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�351989.

(162195) 1999 RK45
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/09/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2834
Peri 0.363
Sumbu semi-mayor 1598
Ékséntrisitas 0.773
Anomali rata-rata 290.7
Inklinasi 5.9
Bujur nodeu rumonjat 120.0
Argumén peri 4.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit