Buka ménu utama

Ari 2000 LL mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.118, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 351991.

2000 LL
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/06/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.408
Peri 1.110
Sumbu semi-mayor 1.259
Ékséntrisitas 0.118
Anomali rata-rata 32.3
Inklinasi 31.9
Bujur nodeu rumonjat 245.7
Argumén peri 66.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit