Buka ménu utama

Ari 2000 RJ34 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.574, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 401369.

2000 RJ34
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/09/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.149
Peri 1.123
Sumbu semi-mayor 2.636
Ékséntrisitas 0.574
Anomali rata-rata 301.6
Inklinasi 13.9
Bujur nodeu rumonjat 331.4
Argumén peri 143.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit